Betty Blue!

Jag venne ifall Le Matin har lyckats eller misslyckats med filmen. Har velat se den i 11 år, men kunde knappt sova inatt pga det brutala slutet som man egentligen inte vill ha/se i en kärleksfilm. Tyckte den började bra med en sex scen, men sen spårar det bara ut mer och mer och man frågar sig varför pojkvännen inte tar henne till en psykiatriker vid första incidenten? Jättemärkligt kan jag tycka. Hade jag haft en tjej som betett sig sådär så hade jag nog hellre haft henne på psyket än utanför.
 
Sen att hon blir galen pga hon hittar några böcker som han har skrivit om andra världskriget som han först inte kan få publicerade. Makes no sense! Är hon pengakåt eller vad är det frågan om?
 
Tummen upp för retrostilen, att Beatrice Dalle är en av dem snyggaste kvinnorna jag någonsin har sett i det här livet, den är tre timmar lång så man kan sitta länge med dreglandet och mycket sex. Tummen ner för det förödande slutet. Man ville ju att dem skulle klara sig och att hon skulle få bli frisk... Tjejer välj aldrig en partner som inte kan se när ni mår dåligt och hjälper er att söka hjälp. Är det inte det denna filmen försöker säga? Hur galet det kan gå när ens partner förbiser psykisk sjukdom? Såhär går det typ när manfolk är egoistiska?
 
Har någon annan sett denna märkliga kärlekshistoria? I såna fall får ni hemskt gärna kommentera vad ni tyckte om den. För ingen på min facebook verkar ha sett den. :o
 

Kommentarer :

#1: Selma

Jag tycker om den men tycker även att den är lite överskattad på en del vis. Jag brukade själv vara en sådan tjej med mycket problem och tycker också precis som du att slutet är väldigt tråkigt. Hela filmen påminner mig om relationen jag hade med mitt ex (han jag var ihop med sju år innan jag blev ihop med han jag är gift med nu). Han älskade mig och var snäll men förstod inte alls mina problem och det blev bara värre och kunde likaväl ha slutat lika illa. Tur att vi gjorde slut, tänkte jag senast på igår fast det var 8-9 år sedan. Tycker filmen är något överskattad men ändå bra. Men även intressant att se fokus från killens sida, han som är den normala, till skillnad från t ex Girl Interrupted, Gia osv.

Svar: På vilket sätt är den överskattad? :) Jag hatade slutet. Haha! Ville se den med min crush, men nu vet jag inte längre...
Lilly

skriven

Kommentera inlägget här :