Att döda sin hårfärg

Inatt fick jag en sån fruktansvärd ångest. Jag ångrade att jag hade färgat håret. Det är okej att skratta åt mig nu. Jag känner mig redan som ett stort skämt. Men det ska bli ändring på det nu. Jag antar att jag blev förvirrad och impulsiv efter att mitt ex halvt kom tillbaka och min bästa tjejkompis flyttade upp till Småland. Innan dess var det inga problem att hålla sig ifrån hårfärg. Men efter att hon flyttade så kändes det liksom skitsamma. Det hade ingen betydelse längre. Men inatt kom jag på att det visst hade betydelse..Stor betydelse för mig dessutom med tanke på vilken enorm ångest jag fick av att göra såhär mot mig själv. Tro mig, jag känner mig riktigt straffad. Min hårbotten är helt förstörd. Stora hudflagor trillar av och det är jättetorrt. 
 
Därför valde jag att testa att göra en hemmagjord hårinpackning på sånt jag har hemma och tänka att jag har exprimiterat med håret nu. Det är ej försent att börja om med att spara ut det igen. Jag blev väl bara en gnutta förvirrad över hur jag ville ha det. Men nu vet jag att hårfärg är inte jag längre. Jag tänkte berätta vad jag har i hårinpackningen: Intensiv hair mask mytic olive(mest för att det var det jag hade hemma. Annars hade jag kunnat tänka mig att byta ut den mot kokosolja), ett ägg och liten klick honung. Nu tänker jag låta detta sitta i länge. Helst kan man sova i det eller gå runt i det hela dagen om man vill. 
 
Min tjejkompis Alexandra är väl en räddande ängel också. Hon vill ge mig en hårbomb av riktigt dyrt märke och som även är vårdande för håret. Sen skulle jag få några klickar kokosolja av henne som jag kan använda tills min nästa lön kommer in. För nu har jag ju använt upp alla mina pengar på hårfärg så då har man inte direkt råd med kokosolja som är rätt så dyrt. Ska köpa ekologisk när jag får pengar igen som sagt. Köpte även en färgbomb igår då jag hittade en billig för 100 kr på Dollarstore. Känner mig så besviken på mig själv , men försöker samtidigt att inte skuldbelägga mig själv för mycket. Antar att jag gjorde detta för att peppa upp mig själv efter all skiten. Sen är grejen den att jag älskade denna färgen förr när dessa personerna fanns i mitt liv. Men så kom jag på inatt att det är inte alls samma sak längre. Skönt att jag kan skriva av mig här inne och fortsätta använda denna bloggen som en hår-resa. För denna bloggen skriver jag faktiskt mest för mig själv. Egentligen är jag inte mycket för att blogga längre utan gör det endast när jag känner att jag själv vill göra det. *Skrivkramp* 
 
Kom nyss på en sak. Jag följde ju maniskt myhairjourney. En dag slutade hon plötsligt att uppdatera bloggen. Jag tänker att något hemskt måste ha hänt henne som också gjort så att hon färgat sitt hår igen. Men som sagt, det är bara upp i sadeln igen. Nu får jag ha en röd ombre istället :) Röd är iaf mindre slitsamt än blondt försöker jag tänka. Hårbomberna kommer jag använda upp men den hårfärgen jag har kvar funderar jag faktiskt på att ge bort till någon för jag vill inte ha den själv. Jag får göra en ny giveaway på min fb nästa lördag om inget annat.
 
Idag ska jag tvätta och försöka fortsätta fokusera på att göra saker som jag bara mår bra av. Som yoga, dricka te, läsa böcker, lyssna på församlingen Livsglädjespodden och måla mindfulness. Egentligen mår jag bra av att röra på mig också men jag orkar inte riktgit det idag faktiskt och det är okej. Att inte orka bara. Att bara precis vara.
 

Starting the new year with cherry red wine hair.

Någon vecka innan julafton så kunde jag inte hålla mig ifrån hårfärg mer. Jag ville vara "julfin" så jag testade Loreals blekningsmedel och blev gulorange. På nyårsafton så ville jag också vara fin så fortsatte med att köpa en till Loreals vad jag trodde var blekningsmedel. Men det visade sig sedan att det var en vanlig färg så att säga. Resultatet blev att mitt hår blev morotsorange och jag fick än mer ångest. Ville ju börja det nya året som blondin.
 
Som tur var så hade jag en plan B. Jag har nämligen tidigare i vinter tänk på att jag hade velat gå tillbaka till mitt brunröda som jag skaffade i slutet av november 2016. Så jag printade en bild på hårfärgen från min bdb och sen gav jag och sonen oss ut på hårfärgsjakt genom hela stan idag. Vilket var lite misslyckat då nästan alla affärerna var stängda. Vi gick igenom vanliga matbutiker så som Ica och Citygross och i alla utländska affärer som vi såg som var öppna. När vi kom till Nadjas gamla gata så kollade vi i den utländska affären - det var trots allt där jag hittade färgen från första början, men det var såklart stängt idag. Fast än dem sa till mig en gång jag var där att dem har öppet på röda dagar med. 
 
Jag ser inte det som något misslyckande att jag färgade håret. Jag har inte ångest över det utan tvärtom är jag oerhört nöjd med mig själv att jag gick tillbaka till en hårfärg som jag har saknat och som jag älskar mer än blondt. Helt ärligt så kände jag mig som en grå mus i mitt riktiga och självförtroendet låg därför på botten. Så jag beslöt mig för att jag inte orkade gå in i det nya året och känna mig ful. Den smällen fick jag ju ta nästan hela 2017. Så därför gjorde jag mig själv den här tjänsten i år. Förr så har jag inte vågat ha rött för var rädd att färga sönder det(Ironin i detta är hög med tanke på hur mycket jag har blekt sönder mitt hår innan.)men nu finns det ju suveräna färgbomber. Kommer eventuellt om jag orkar kolla Kicks imorgon ifall dem har färgbomber och vad de kostar där. Kommer inte köpa förrän jag har fått min nästa lön - i slutet av januari då. 
 
Det enda som jag kan säga som jag ångrar, det är att jag inte köpte denna rödbruna och la i den direkt i min naturliga hårfärg istället för att bleka först. Som tur är så har jag ändå ganska så bra kvalite kvar på håret tack vare att det var just Loreal. Hade det varit Moods gamla blekningar som jag alltid körde med förr så hade det redan varit sönderblekt. Dock har jag fått småsår i hårbotten, men det är en annan sak.
En röd mus är gladare än en grå mus! Alltså känner knappt igen mig själv på dessa bilderna. Ser mer levande ut än jag gjort på länge faktiskt. Dock tänkte jag även denna färgen som ett statment för att jag överlevde mitt värsta år 2017 - Som fågeln Fenix som återuppstår ur askan. Exakt så känner jag mig!
 
Enda sen jag var fyra år har jag alltid drömt om långt blondt hår precis som en prinsessa. Ska tilläggas att jag var kritvit i håret som liten. Nu drömmer jag istället om långt rödbrunt hår. 
Jag med min riktiga hårfärg.
Sist jag hade denna hårfärgen så var mitt hår oerhört sönderfärgat. 25 november 2016.
 
Färgen som jag skulle ha köpt.
Färgen som jag köpte. Den är faktiskt snarlik måste jag säga. Tror den gamla ej släjs mer med tanke på att jag inte kunde hitta den någonstans. Köpte två för att kunna spara lite pengar. Så om ca ett halv år när jag ska färga utväxten så slipper jag ju köpa en ny. :D Jag är lite smart iaf. (Y)
 
Hoppas ni gillade detta inlägget och god fortsättning på er alla där ute i cybervärlden. Hoppas att 2018 blir det bästa året. Det känns iaf redan väldigt bra för min del. ;)